Toevoegen aan favorieten

Home » Sinterklaasrecepten » Recept speculaas

Recept speculaas

Het feest van Sinterklaas is niet natuurlijk niet compleet zonder speculaas. En waarom kopen als je het eenvoudig zelf kunt maken? En het is nog eens veel lekkerder ook!

Recept speculaas

Speculaas maken

Recept   : Speculaas
Aantal personen   : 4
Bereidingstijd   : 90 minuten
Kooktechniek   : Oven
Niveau   : Makkelijk (makkelijk)

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 175 gram roomboter
  • 1,5 eetlepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout

Bereiding

  • Zeef alle ingrediënten, behalve de boter, boven een grote kom.
  • Voeg de boter toe en wrijf met de vingertoppen het geheel tot een korrelig deeg.
  • Maak een bal van het deeg, verpak het in huishoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven na 1 uur voor op 180 graden.
  • Haal het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht lichtelijk met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1,5 cm.
  • Steek eventueel met vormpjes figuren uit het deeg.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verspreid de vormpjes, ongeveer 2 cm van elkaar verwijderd, over de bakplaat.
  • Bak het geheel, in het midden van de oven, in 15 tot 20 minuten gaar en lichtbruin.
  • Plaats het speculaas na het bakken op een rooster om af te koelen.

Variatietips

  • Versier de vormpjes voor het bakken met amandelen.
  • Voeg 10g cacao-poeder toe aan het mengsel voor een lekkere chocoladesmaak.
  • Bestrijk het afgekoelde speculaas met gesmolten chocolade.
  • Meng 1 deel poedersuiker met 1 deel water en verwarm dit tot een glad mengsel. Bestrijk het afgekoelde speculaas met het glazuur en besprenkel eventueel met chocoladeschaafsel.
Meer Sinterklaas recepten
pepernoten
Contact | Sitemap
5dec.nl is een uitgave van CABBO Media