Toevoegen aan favorieten

Home » Sinterklaasrecepten » Recept pepernotenijs

Recept pepernotenijs

Het feest van Sinterklaas is niet natuurlijk niet compleet zonder pepernotenijs. En waarom kopen als je het eenvoudig zelf kunt maken? En het is nog eens veel lekkerder ook!

Recept pepernoten

Pepernotenijs maken

Recept   : Pepernotenijs
Aantal personen   : 6
Bereidingstijd   : 6 uur
Kooktechniek   : Vriezer
Niveau   : Makkelijk (makkelijk)

Ingrediënten

  • 200 ml vanilleyoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram kristalsuiker
  • handjevol pepernoten

Bereiding

  • Klop de slagroom tot deze stijf is. Spatel voorzichtig de suiker en yoghurt er door.
  • Verkruimel de pepernoten met een deegroller of sla tot kruimels in een theedoek.
  • Besprenkel een cakevorm met de pepernotenkruimels.
  • Vul de cakevorm met het mensel van yoghurt, slagroom en suiker.
  • Dek de vorm af met plastic folie en zet de vorm 6 uur in de vriezer.
  • Haal de vorm uit de vriezer en, om het ijs uit de vorm te krijgen, zet deze een paar seconden in heet water.
  • Draai de vorm om op een snijplank en snijdt het ijs in lekkere dikke plakken.

Variatietips

  • Voeg voor een lekkere chocoladesmaak 1 of 2 eetlepels cacaopoeder toe aan het yoghurtmengsel.
  • Meng een extra hand vol pepernotenkruimels door het yoghurtmengsel voor een robuust effect.
  • Kruimel bij servering nog een extra handje pepernootkruimels of chocoladeschaafsel over het ijs.
  • Versier het ijs met vers fruit, als aardbeien, perzik of ananas.
Meer Sinterklaas recepten
pepernoten
Contact | Sitemap
5dec.nl is een uitgave van CABBO Media