Toevoegen aan favorieten

Home » Sinterklaasrecepten » Recept banketletter

Recept banketletter

Het feest van Sinterklaas is niet natuurlijk niet compleet zonder banketletter. En waarom kopen als je het eenvoudig zelf kunt maken? En het is nog eens veel lekkerder ook!

Recept banketletter

Banketletter maken

Recept   : Banketletter
Aantal   : 8 stuks
Bereidingstijd   : 45 minuten
Kooktechniek   : Oven
Niveau   : Makkelijk (makkelijk)

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 losgeklopte eieren
  • 600 gram amandelspijs
  • 1 eetlepell citroensap
  • 3 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels bloem

Bereiding

  • Verspreid de plakjes bladerdeeg over het aanrecht om te ontdooien.
  • Maak de amandelspijs met een vork los in een kom.
  • Voeg 1 losgeklopt ei, de citroensap en de slagroom toe aan de amandelspijs.
  • Kneed het geheel tot een glad geheel.
  • Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem.
  • Stapel de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar.
  • Rol het deeg uit tot een lange lap van ca. 70 cm lang en 16 cm breed.
  • Vorm een rol van de amandelspijs, die iets korter is dan het deeg.
  • Leg de amandelspijs in het midden van het deeg en maak de randen iets vochtig met water.
  • Vouw alle kanten van het deeg om de spijs.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Leg de banketletter met de naad naar beneden en vorm tot een letter.
  • Bestrijk de letter met het losgeklopte ei.
  • Bak de letter in 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Variatietips

  • Maak i.p.v. een banketletter, lekkere hapklare stukjes.
  • Bestuif de afgekoelde letter royaal met poedersuiker.
Meer Sinterklaas recepten
pepernoten
Contact | Sitemap
5dec.nl is een uitgave van CABBO Media